Ahad, Januari 31, 2010

S.M.I.H

Sekolah Menengah Islam Hidayah. Dah lama rasanya aku tinggalkan sekolah tapi masih tetap dalam ingatan. Dalm minggu ini sekolah sibuk dengan sukan sekolah sempat juga jenguk-jenguk tengok adik-adik bersukan di sekolah sambil tunggu adik habiskan gamenya.

Semalam baru saja selesai sukan sekolah di Stadium larkin. Maaf la buat guru-guru dan adik-adik sekalian sebab tak dapat menikmati saat-saat me'release'kan tension di padang. Alhamdulillah keputusannya Biru, Merah, Hijau dan Kuning mengikut urutan kemenangan. tahniah buat semua.

Bagi alumni, walau sudah lama meninggalkan sekolah tetapi suasana semangat kesukanan tu masih ada malah dalam mailing list masih lagi berlumba-lumba membela rumah sukan masing-masing, seronok! kelakar pun ada juga...apa pun inilah ukhwah yang tercipta atas dasar kecintaan kita semua kepada perjuangan Islam.

Dan...atas dasar cinta dan tanggungjawab ini juga kami alumni masih lagi berusaha menyumbang kepada sekolah tercinta. Dan kini bertalu-talu harapan dari sekolah dan PIBG agar alumni juga berusaha menyumbang sesuatu kepada sekolah seperti menambahkan dana pendapatan guru dan staf dan juga sumbangan dana pembinaan bangunan sekolah baru. InsyaAllah doakan kami agar beroleh kekuatan dalam membantu sekolah disamping memperoleh berkat di jalan Allah ini.

SMIH...this is where the journey start off...thank you Allah!!!

Tiada ulasan: